PROCEDURI PENTRU PREDAREA PRIMEI ETAPE DE CURS

1. ORGANIZAREA ȘI PREGĂTIREA SPAȚIULUI DE DANS ENERGETIC

Cursul de dans energetic se predă în trei etape distincte a câte 3 ore fiecare.

Fiecare activitate de predare a cursului de dans energetic se desfășoară într-o sală de curs, în care este bine să asigurați un spațiu optim de 3 metri pătrați, pentru fiecare cursant în parte.

Recomand ca pardoseala spațiului respectiv să fie acoperită cu mochetă sau parchet. În extremis puteți amplasa covoarele și pe gresie.

Înainte de a începe cursul, vă asigurați ca spațiul să fie bine măturat și șters de praf. Imediat ce ați pătruns în spațiul de dans, vă recomand să procedați la aplicarea următoarelor activități:

1. Aerisiți sala de curs prin deschiderea largă a ferestrelor.

2. Așezați covoarele pe suprafața de dans, astfel încât să asigurați dansatorilor un spațiu suficient de mare pentru a se manifesta în timpul antrenamentului.

Dacă aveți situații în care dansatorii nu încap pe covoare, pentru cei de pe margine veți recomanda să practice dansul de pe scaun.

3. Instalați aparatura de sonorizare.

Vă sugerez să aveți la dispoziție un laptop și o boxă portabilă. Veți căuta să reglați sonorul la un volum acceptabil cu scopul de a fi cât mai prietenos pentru cursanți, dar să nu concureze cu vocea instructorului.

4. Dați cu vapori de tămâie naturală, smirnă, lemn de Paolo Santo, coajă, sau aplicați un program de aromaterapie.

Recomand să dați cu tămâie întrucât această formă de purificare a aerului este cea mai sigură și mai eficientă.

5. Recomand să terminați de pregătit sala de curs cu cel puțin 15 minute înainte de momentul la care este programată începerea evenimentului.

Imediat ce spațiul este pregătit veți invita cursanții să acceadă (intre) în sala de curs.

2. REPERELE DE TIMP PENTRU PRIMA ETAPĂ DE PREDARE A DANSULUI ENERGETIC

Timpul este cel mai prețios dar al vieții. De aceea, vom urmări să îl utilizăm într-un mod cât mai eficient atât pentru noi, cât și pentru cursanți.

Ținând cont de această prioritate, în procedurile de curs ne vom raporta cu predilecție la factorul timp, cea mai importantă variabilă pe care o putem modela în scopul binelui.

Pe întreaga perioadă a cursului veți căuta să vă organizați conform unui plan bine structurat, fără să afișați dorința de a urmări un anumit grafic de timp. Pentru a nu arăta intenția de a vă conduce după un program prestabilit veți alege să priviți cronometrul în treacăt, în momentele în care cursanții sunt angrenați în activități dinamice.

La minutul unu al evenimentului, porniți cronometrul.

1. Minutul 1 al evenimentului

De obicei, unii cursanți, mai întârzie. Pentru a vă face simțită prezența în sală, în momentul de începere al cursului, veți pătrunde cu încredere în partea frontală a sălii și afișând o prezență veselă și binevoitoare, veți face următorul anunț.

Veți bate de câteva ori din palme, ca să vă faceți simțită prezența. Veți zâmbi larg și veți face următorul anunț:

”Bună ziua (dimineața, seara – după caz). Bine ați venit la curs! Numele meu este…. și sunt instructorul dumneavoastră, pentru cursul de dans energetic..

Vom începe cursul în circa 15 minute, pentru a-i aștepta și pe cei, care încă nu au ajuns.

Vă mulțumesc!”

Vă retrageți într-un loc din care puteți observa activitatea din sală. Veți intra în vorba cu unii dintre cursanți, dar fără să intrați în tema cursului.

2. Minutul 15

Pentru a atrage atenția, veți bate din palme din nou și anunțați începerea cursului de dans energetic.

Invitați pe toți să își ocupe fiecare loc pe câte un covor.

Vă faceți o prezentare scurtă. Veți povesti câteva lucruri despre dumneavoastră și despre argumentele care v-au determinat să accesați dansul energetic. Veți descrie, în linii mari, efectul dansului asupra voastră.

Veți spune câteva cuvinte despre autorul cărții Dansul energetic.

Prezentați facilitatorii cursului de dans energetic.

Prezentați rolul facilitatorilor.

Faceți repartizarea cursanților la facilitatori

De la început se prezintă echipa de susținere a cursului.

Dacă sunt mai puțin de 12 cursanți, instructorul ocupă și rolul de facilitator.

Pentru fiecare grupă de 12 cursanți se atribuie câte un facilitator.

Repartizarea pe facilitatori se va face în funcție de preferințele cursanților.

Dacă un anumit cursant nu își exprimă opțiunea pentru un anumit facilitator, atunci acesta este repartizat la o grupă cu membrii mai puțini.

La finalul repartizării către facilitatori se va urmări ca grupele să aibă un număr aproximativ egal de membri.

La începutul cursului, facilitatorii fac schimb de date de contact (nr. de telefon, adresă e-mail, profil de facebook) cu participanții.

3. Minutul 25

Mulțumiți tuturor celor prezenți în sală și îi rugați să se prezinte în câteva cuvinte fiecare. Le recomandați să spună motivul pentru care își doresc să parcurgă cursul de dans energetic. Este bine ca fiecare cursant să vorbească maxim un minut.

Dacă numărul cursanților este mai mare de 12 atunci fiecare participant se va rezuma doar la a-și spune numele și o frază scurtă (sau chiar un cuvânt) care îl reprezintă.

4. Minutul 35

Prezentați cele trei argumente esențiale care diferențiază dansul energetic de toate celelalte terapii și ce contribuție are fiecare dintre cele trei argumente:

  • reducerea acuității vizuale (aplicarea ochelarilor de somn);

  • reducerea spațiului de deplasare (deplasarea se face doar pe covorul de dans, întrucât avem control asupra spațiului de deplasare doar la nivelul tălpilor);

  • accesul la sunetele benefice din univers (muzica de înaltă vibrație energetică);

Veți demonstra prin desene realizate pe flipchart fiecare dintre cele trei argumente care pun în valoare dansul energetic.

5. Minutul 45

Prezentați efectele dansului energetic în:

  • terapia suferințelor acute;

  • terapia suferințelor cronice;

  • creșterea performanțelor în viața socială, profesională și personală.

6. Minutul 55

Purificați palmele.

Veți împărți felii de lămâi și veți prezenta cum se purifică palmele. Cât timp se desfășoară activitatea de purificare a palmelor, aduceți argumente, care să susțină această procedură.

7. Minutul 60

Prezentați rolul și principiile de acțiune al palmelor în dansul energetic.

Prezentați metoda de calibrare a palmelor.

Participanții vor învăța să calibreze palmele din poziția șezut.

Porniți o muzică de tip yin și începeți să deplasați palmele lent, lent. Rugați participanții să deplaseze palmele, în același ritm cu voi.

Rugați participanții să se ridice și să continue să practice mișcările de deplasare a palmelor de jur împrejurul corpului.

Explicați participanților că aceasta este prima formă de dans energetic, numit dansul energetic liber.

8. Minutul 70

Prezentați programul de încălzire.

Prezentați programul de încălzire de tip yin și programul de încălzire de tip yang.

Ca o alternativă la programul de încălzire veți prezenta dansul pendular mișcând brațele doar la nivelul pieptului.

Veți pune să se deruleze o melodie de timp yang ( de ex. BOLERO – de Maurice Ravel) și, timp de 10 minute, veți aplica dansul pendular la nivelul pieptului.

Veți explica faptul că nu insistați pe programul de încălzire clasic, întrucât acesta este prozaic și poate fi exersat și acasă, conform metodei prezentate în cartea Dansul energetic.

La finalul dansului pendular la nivelul pieptului veți prezenta în mod succint principalele mișcări de încălzire, recomandându-le apoi să le practice fiecare la domiciliu. Vă recomand să prezentați cursanților următoarele exerciții: flotări, abdomene, salutul soarelui și pendulările trunchiului, de jur împrejurul axei corpului.

9. Minutul 90

Prezentați dansul apei.

Veți motiva efectul cuvintelor și intențiilor asupra apei.

Veți lua un pahar de apă și veți începe să prezentați dansul apei.

Rugați cursanții să deguste apa înainte de a începe dansul apei, și, apoi, îi invitați să practice dansul apei fiind ghidați de dumneavoastră.

La finalul procedurii, veți ruga pe cursanții să deguste din nou apa ca să perceapă diferența între apa structurată din acel moment și apa nestructurată de dinainte de aplicare a dansului apei.

Veți sugera dansatorilor să bea apa cu înghițituri mici.

Veți recomanda cursanților să practice dansul apei, ori de câte ori o consumă, pe întreg parcursul vieții.

10. Minutul 100

Veți da pauză timp de 10 min.

Înainte de a intra în pauză, veți explica faptul că, imediat ce veți relua cursul, veți intra efectiv în practica dansului energetic, prezentând cele trei tipuri de dans, pentru ca, la final, să încheiați evenimentul cu un dans energetic aplicat pe muzica tradițională românească.

11. Minutul 110

Practicați dansul liber.

Pentru început veți calibra palmele și, apoi, veți pune să se deruleze muzica de tip yin.

Imediat ce începe muzica veți invita dansatorii să înceapă să practice dansul energetic.

În acest timp veți urmări ca fiecare dansator să practice dansul energetic liber într-o formă cât mai corectă, din punct de vedere energetic, deplasând palmele de jur împrejurul corpului, la o distanta de aproximativ 40-50 de centimetri una față de cealaltă.

După aproximativ 3 minute de dans energetic liber, timp în care participanții vă urmăresc mișcările de dans, îi rugați să își aplice ochelarii pe ochi. Veți continua să practicați dansul energetic liber, timp de încă aproximativ 10 -15 minute.

12. Minutul 130

Practicați dansul cuantic.

Calibrați palmele și apoi veți pune să se deruleze muzica de tip yin.

Prezentați dansul cuantic și arătați care este diferența dintre dansul liber și cel cuantic. Invitați participanții să practice dansul cuantic, privindu-vă pe dumneavoastră.

Esențial în dansul cuantic este ca mâinile să se deplaseze cât mai lent, încontinuu, atât față de corp, cât și una față de alta,.

Veți prezenta acest principiu de dans, de mai multe ori, până ce toți participanții vor înțelege cum să practice dansul cuantic.

După aproximativ 3 minte de dans cuantic, rugați pe cursanți să își aplice ochelarii pe ochi. Dacă este necesar, vă veți deplasa prin sală și veți încerca să corectați mișcările dansatorilor cu scopul de a-i obișnui cu noua procedură de dans.

Veți practica dansul cuantic încă aproximativ 10 -15 minute.

13. Minutul 150

Practicați dansul din poziția culcat.

Vă așezați cu fața în sus, veți aplica palmele pe covor și veți trece cu picioarele ghemuite de o parte și de alta a poziției de echilibru.

Veți explica faptul că, prin această trecere a picioarelor se urmărește masarea feselor, locul de unde se acumulează o mare cantitate de energie, care, ulterior, să poate fi antrenată pe coloana vertebrală, din aproape în aproape până la creștet.

Vă așezați pe partea stângă, aplicați cotul sub axilă și balansați trupul, de o parte și de alta a poziției de echilibru.

La început, veți ține piciorul stâng în față, apoi veți ține piciorul drept în față. Veți urmări ca piciorul rămas în urmă să fie într-o poziție cât mai în spate, pentru a asigura arcuirea corpului deasupra cotului.

Veți insista pe această prioritate întrucât, atunci când ținem trunchiul cu burta arcuită spre înainte, ne dăm acces cu prioritate la energiile pământului – energii care vin din zona inferioară a coloanei vertebrale și se deplasează spre creștet.

Vă întoarceți pe partea dreaptă, aplicați cotul sub axilă și balansați trupul, de o parte și de alta a poziției de echilibru.

La început veți ține piciorul drept în față, apoi veți ține piciorul stâng în față. Veți urmări ca piciorul rămas în urmă să fie plasat cât mai în spate cu scopul de a ține trunchiul în dreptul burții cât mai bine arcuit spre înainte.

Recomand ca în această poziție să faceți invocații de binecuvântare a sufletului și ficatului, după caz.

Pe timpul practicii dansului energetic vă veți deplasa printre dansatorii care încă nu execută suficient de bine mișcările de dans și îi veți corecta, acționând cu iubire și blândețe.

14. Minutul 170

Practicați dansul liber după muzica populară românească.

Veți argumenta faptul că dansul liber se practică în scopul stimulării activității sufletului și nu în scopul stimulării activității mentale.

Din acest motiv, mișcările brațelor se fac în ritm lent, eliminând tendința de a urmări linia melodică și de a ne deplasa în ritmul muzicii.

Veți pune să se deruleze o muzică populară românească ritmată, apoi veți urmări ca dansatorii să își construiască un ritm de dans lent conform cu starea energetică a egregorului construit în timpul cursului de dans.

15. Minutul 185

Încheiați prima etapă de predare a dansului energetic, sugerând participanților ca în următoarele 21 de zile să practice la domiciliu dansul individual și dansul la unison.

Informați cursanții că în perioada de 21 de zile de antrenament este foarte important să parcurgă programul de asimilare teoretică a dansului energetic, pentru a se pregăti pentru intocmirea lucrarii de absolvire

Anunțați cursanții că în perioada următoare veți transmite programul de pregătire de la domiciliu pe platformele de comunicare stabilite de comun acord.

De asemenea, veți sugera dansatorilor să urmărească programul recomandat pe site-ul Academiei de dans energetic, pe grupurile comune constituite pe internet și pe telefon.

Vă veți încredința, încă o dată, că aveți datele de contact ale tuturor cursanților, cu scopul de a asigura o comunicare cât mai eficientă.

@ Academia de Dans Energetic

 

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com

Inscrie-te Acum pentru Cursul de Alimentatie Integrativa

din data de 14.03.2022 ora 19.00

Completeaza datele si descarca Formularul de Inscriere

V-ati inscris cu succes

A fost o eroare, va rog incercati din nou

Dansul Energetic will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com