PROCEDURI PENTRU CURSUL FESTIV

1. Acțiuni premergătoare cursului festiv

În toate formele de învățământ cursul festiv este o ocazie unică de a celebra frumusețea creației umane ca urmare a accesului la o nouă formă de cunoaștere.

Dansul energetic este unul dintre cele mai frumoase forme de manifestare a eului uman. Având la dispoziție un instrument de formare și dezvoltare atât de benefic, cum este Dansul energetic, la cursul festiv ne dăm ocazia de a manifesta bucuria de a trăi prin această frumoasă formă de terapie și antrenament.

Toate aceste argumente mă încredințează să afirm că, un curs festiv organizat în cinstea celor care au obținut calitatea de instructor, reprezintă ocazia de a celebra dansul energetic în forma lui cea mai frumoasă și mai elevată.

Fiind momentul de încununare a unei noi etape de evoluție a fiecăruia dintre participanții la curs, vom căuta să cultivăm câteva dintre cele mai frumoase forme de manifestare a universului uman, utilizând sunete elevate, metode de purificare a spațiului de înaltă vibrație, prin flori și plante profund benefice.

La intrarea în sala de curs, instructorul va întâmpina fiecare cursant cu pâine și sare. Pentru a fi în ton cu tradiția vă recomand să cumpărați un colac împletit și să îl așezați pe o tavă mare. Pe tavă veți așeza un prosop cu însemne populare.

Pe prosop veți așeza colacul și o farfurie în care veți pune o cantitate de sare.

În momentul în care sosesc oaspeții, luați tava în brațe și îi serviți cu pâine și sare.

Dacă prima parte a evenimentului este condusă de instructorul de curs sau de către invitaț, cu state vechi în predarea dansului energetic, cea de-a doua parte a cursului va fi prezentată de către noii instructori. În acest scop, de la un moment dat, noii instructori vor prelua conducerea cursului festiv prezentând câteva dintre formele cele mai interesante de dans energetic.

Apelăm la acest gest, cu scopul de a stimula încrederea în sine a noilor instructori și pentru a da putere egregorului generat de noi veniți în dansul energetic.

Cursul festiv nu este adresat doar noilor instructori, ci și noilor ghizi în dansul energetic, întrucât ambele categorii de absolvenți pot fi egali în fata universului atât timp cât practică dansul energetic. De aceea, vă recomand ca, pe toată perioada cursului, să tratați în mod egal atât instructorii, cât și ghizii în dansul energetic.

Recomand cu bucurie, dragi organizatori, să vă creați un altar care să fie poziționat în cea mai vizibilă parte a sălii de curs. Recomand ca acest loc să conțină:

  • imagini reprezentative din timpul cursurilor;

  • cărți reprezentative;

  • flori de sezon, alte obiecte de cult.

Recomand ca în centrul energetic al altarului să troneze o icoană Iisus Hristos, inspiratorul religiei creștine.

Fiind într-o poziție privilegiată de manifestare a omului, cursul festiv este o ocazie în care ne putem manifesta bucuria de a trăi prin dansul energetic.

Toate aceste argumente mă încredințează să afirm că un curs festiv ne dă ocazia să celebrăm dansul energetic, în forma lui cea mai frumoasă și mai elevată.

La cursul festiv sunt invitați atât participanții la cursul care tocmai s-a încheiat, cât și practicanții pasionați de dansul energetic.

Pentru a da o formă festivă cursului de dans energetic, veți urmări ca toți participanții să fie îmbrăcați în haine in albe sau în ii tradiționale.

De asemenea, la cursul festiv pot participa și persoane care nu au practicat niciodată dansul energetic și doresc să îl descopere și să îl practice.

Sunt invitate la curs persoane apropiate cursanților și practicanților de dans energetic, în general, persoane care sunt deschise la cunoaștere și manifestare prin intermediul dansului.

Cursul festiv se anunță cu cel puțin 21 de zile înainte cu scopul de avea timp să se organizeze și să se pregătească pe îndelete toate activitățile.

Este bine ca la cursul festiv să fie prezenți și reprezentanți ai Centrului teritorial de dans energetic.

Pentru a ne asigura prezența unui număr cât mai mare de participanți, absolvenții cursului respectiv vor promova evenimentul cu mult timp înainte în rândul familiei, prietenilor și cunoștințelor.

Prin această acțiune vă dați șansa să deveniți sursa de cunoaștere pentru cei dragi și apropiați.

De asemenea, vă recomand ca la cursul festiv să invitați persoane și din afara spectrului vostru energetic. Prin această formă de promovare veți da putere, din ce în ce mai mare dansului energetic – această formă de creație care ne poate îmbogăți ființa și viața.

2. Desfășurătorul cursului festiv

1. Primirea invitaților

Este foarte important ca spiritul cursului festiv să fie organizat și cultivat până la cele mai mici amănunte.

Primirea invitaților este importantă datorită faptului că acest început își poate pune amprenta asupra întregii activități aferente cursului festiv.

Pentru a da o tentă festivă evenimentului, de la intrare participanții vor fi primiți de către o pereche de practicanți ai dansului energetic îmbracati în haine albe, sau în haine tradiționale.

La intrare, invitații vor fi primiți cu pâine și sare. În acest scop, în preajma ușii de la intrare invitaților li se va oferi posibilitatea de a gusta pâine și sare.

Pentru a vă asigura suficientă cantitate de pâine, vă veți organiza să aveți și un colac de rezervă.

Imediat după intrarea în sală, absolvenții se vor plasa pe covoarele de dans, în timp ce invitații se vor plasa pe scaunele de pe marginea sălii.

La momentul de începere al evenimentului, instructorul de dans energetic va anunța că în aproximativ 15 minute se va desfășura cursul festiv.

2. Minutul 15 al evenimentului

Instructorul de dans energetic anunță începerea cursului festiv.

Anunțați prezența invitaților speciali.

Mulțumiți invitaților.

Mulțumiți cursanților pentru implicarea sufletească la desfășurarea cursului de dans energetic.

Instructorul sau un invitat va prezenta avantajele esențiale ale practicii dansului energetic.

Rugați cursanții să facă unele destăinuiri asupra trăirilor pe care le-au manifestat în această perioadă de timp în care s-au angrenat în programul cursului de dans energetic.

5. Minutul 40

Anunțați începerea practicii dansului energetic.

Faceți purificarea palmelor.

6. Minutul 45

Instructorul prezintă principalele elemente de conduită în dansul energetic. În acest scop va prezenta postura corpului, arată cum se calibrează palmele.

Aplicați programul de încălzire prin dansul pendular.

7. Minutul 60

Instructorul va prezenta unul dintre dansurile energetice preferate de către cursanți.

Practicați primul dans al zilei.

8. Minutul 75

Invitați pe unul dintre cursanți să prezinte al doilea dans al zilei.

Unul dintre noii instructori vor (va) prezenta al doilea dans al zilei.

9. Minutul 90

Invitați pe unul dintre cursanți (un alt cursant) să prezinte al treilea dans al zilei.

Unul dintre noii instructori va prezenta al treilea dans al zilei.

10. Minutul 105

Invitați un instructor absolvent să prezinte dansul apei.

11. Minutul 110

Luați o pauză de 15 minute pentru socializare.

12. Minutul 125.

Invitați pe unul dintre cursanți să prezinte al patrulea dans al zilei.

Unul dintre noii instructori va prezenta al patrulea dans al zilei.

13. Minutul 140

Invitați pe unul dintre cursanți să prezinte al cincilea dans al zilei.

Unul dintre noii instructori va prezenta al cincilea dans al zilei.

14. Minutul 165

Invitați pe unul dintre cursanți să prezinte dansul de încheiere al evenimentului.

Recomand ca fondul sonor al acestui dans să fie pe muzică tradițională.

15. Minutul 180

Prezentați discursul de la finalul cursului festiv de dans energetic.

Mulțumiți pentru participarea la curs.

Recomandați ca cei mai mulți dintre absolvenți să își asume darul de a preda și ei la rândul lor cursul de dans energetic.

Prezentați, de asemenea, oportunitatea că fiecare cursant are opotunitatea să își organizeze și să dezvolte propriul centru de dans energetic.

În acest scop, vă oferiți disponibilitatea de a fi susținător pentru noile centre de dans energetic.

@ Academia de Dans Energetic

 

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com

Inscrie-te Acum pentru Cursul de Alimentatie Integrativa

din data de 14.03.2022 ora 19.00

Completeaza datele si descarca Formularul de Inscriere

V-ati inscris cu succes

A fost o eroare, va rog incercati din nou

Dansul Energetic will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com