ETAPA I A CURSULUI DE DANS ENERGETIC

 

1. BAZELE TEORETICE ALE DANSULUI ENERGETIC

Cartea DANSUL ENERGETIC este construită cu scopul de a cultiva dinamizarea planurilor vieții.

Dansul energetic reprezintă o formă de deplasare liberă a omului în baia de lumină a universului.

Dacă știți să aplicați procedurile dansului energetic, într-un mod cât mai corect, vă dați șansa să obțineți rezultate miraculoase.

De aceea, este important să învățați să utilizați cât mai bine procedurile de modelare energetică și spirituală prin intermediul dansului energetic.

Cunoscând bazele teoretice ale dansului în timpul antrenamentelor vă veți raporta cu inspirație atât la trup, cât și la planurile subtile, cu scopul de a genera cele mai benefice manifestări.

Dacă doriți să deveniți instructor de dans energetic vă recomand să aplicați următoarea procedură.

Procedura de asimilare a primei etape de curs

1. Lecturați în întregime cartea DANSUL ENERGETIC.

2. În paralel cu lectura cărții începeți să practicați dansul energetic liber.

Pentru a vă familiariza cu practica dansului energetic liber vă sugerez să lecturați despre acest tip de dans în subcapitolul 3 din capitolului IV al cărții „Dansul energetic”.

3. Lecturați capitolul VII din cartea „Dansul energetic” intitulat Sunetul muzicii în dansul energetic.

Apelăm la această metodă cu scopul de a înțelege cât mai bine relația omului cu muzica. Fiind în relație bună cu sunetul veți practica din ce în ce mai bine programul de elevare spirituală prin audiție muzicală.

4. Lecturați capitolul I din cartea „Dansul energetic” intitulat Bazele teoretice ale dansului energetic spre a înțelege și cultiva întreaga panoplie de calități pe care le generează practica dansului energetic.

5. Încercați să răspundeți la chestionarul primei etape de examinare din cadrul cursului de dans energetic.

Recomandări:

 • Nu este necesar să încercați să învățați pe de rost suportul teoretic recomandat.

Prin procedurile practice vă recomand să înțelegeți principiile de aplicare a dansului energetic pentru ca ulterior fiecare cursant să își facă propriul model de a se raporta la terapie.

 • În perioada în care învățați partea teoretică a acestui curs vă sugerez să începeți să practicați dansul energetic.

În timpul practicii dansului energetic veți accesa surse de cunoaștere din planurile subtile ale universului. Astfel veți ușura asimilarea programului teoretic al cursului de Dans energetic.

 • Vă recomand să încercați să cunoașteți cât mai bine beneficiile dansului energetic, întrucât este posibil ca în timp să întâlniți cazuri de suferințe care se pot ameliora sau chiar vindeca prin intermediul acestei terapii.

Fiind un bun cunoscător al dansului energetic veți fi în măsură să aplicați cu măiestrie cele mai potrivite proceduri, în orice situație v-ați afla.

2. ÎNCĂLZIREA ÎN DANSUL ENERGETIC

Relatare. Succesul dansului de după alergarea pe bandă.

În mod obișnuit în programul săptămânal de antrenamente mi-am inclus cel puțin un program de alergare pe bandă.

Într-o seară am alergat pe bandă cu câteva zeci de minute înainte de ora 21.00, ora la care începem dansul energetic la unison.

Fiind transpirat am făcut repede un duș iar imediat după aceasta am intrat în programul obișnuit de dans energetic la unison.

Spre marea mea surpriză dansul energetic la unison, făcut după ce am practicat alergarea pe bandă, a avut un efect mult mai mare.

Astfel, în scurt timp după ce am început să practic dansul energetic am intrat imediat într-o stare de comuniune profundă cu entitățile energetice ale universului.

Realizând cât de eficientă și de bună este încălzirea corpului fizic înainte de practicarea dansului energetic am decis să introduc și un program de exerciții fizice.

Având în vedere vasta experiență pe care am dobândit-o atât în sportul de performanță cât și în nenumăratele cursuri pe care le-am accesat, am constituit un program de încălzire de mare efect, astfel încât să realizăm o dinamizare energetică în toată ființa și, în special pe traseele în care fluxurile energetice sunt mai intense.

Pentru a genera un nivel bun de încălzire veți parcurge textul cărții DANSUL ENERGETIC, text care constituie ghidul esențial în aplicarea dansului energetic.

Este foarte important să realizați un program de încălzire care să producă declanșarea procesului de transpirație.

Apariția fenomenului de transpirație reprezintă un semn că în trup s-au declanșat procesele de fluidizare și armonizare a circuitelor energetice.

Dacă nu ați reușit să declanșați primele semne de apariție a transpirației în timpul programului de încălzire vă sugerez ca înainte de a trece la etapa următoare – cea de practică a dansului energetic să mai faceți încă o serie de flotări și o serie de extensii abdominale.

Pentru a vă mobiliza și mai bine de data aceasta veți practica numărul maxim pe care îl puteți atinge atât la flotări cât și la extensii.

Imediat ce ați aplicat și ultima serie de exerciții fizice veți trece la practicarea dansului energetic. Pe fondul armonizării energiilor la nivelul organismului, primele mișcări de dans energetic vin ca o ofrandă de liniște și pace în toată ființa.

Insist să puneți accent pe programul de încălzire întrucât corpul fizic are tendința de a manifesta starea de nemișcare.

În consecință, mereu avem tendința de a fi statici căutând tot felul de motive prin care să evităm să depunem efort fizic.

Fiind statici atât energiile din trup, cât și cele din planurile subtile ale universului vor stagna. Pe fondul stagnării energiilor toate programele de evoluție a vieții au tendința de stagnare.

Acesta este și motivul pentru care mulți dintre aceia care accesează programe de dezvoltare personală bazate doar pe acțiuni mentale, fără să implice și trupul, riscă să eșueze în dezamăgire și reprimare sufletească.

Este important să țineți cont de faptul că activitățile de dezvoltare personală bazate doar pe acțiuni la nivel mental pot fi și păguboase din punct de vedere financiar.

Se întâmplă acest fenomen întrucât gândurile sunt instabile și secvențiale. Acesta este și motivul pentru care majoritatea celor care promovează un model de antrenament bazat doar pe acțiuni mentale nu au succes pe termen lung.

Mintea este efemeră și limitativă. Omul are nevoie de instrumente care să îl antreneze la nivelul energiei empatice.

Starea de empatie poate fi perpetuă și infinită.

În consecință, antrenamentul prin dansul energetic poate deveni una dintre sursele principale de sănătate și succes pe termen lung.

Ținând cont de toate aceste raționamente vă sugerez ca pe întreg parcursul vieții să găsiți cât mai multe motive pentru care să vă implicați încontinuu în dansul energetic.

Trăind în bucuria emanată prin dansul energetic intențiile voastre benefice se vor disipa în univers, iar pe acest fond planurile subtile se vor mobiliza în scopul binelui.

Programul de încălzire dinamizează trupul și îl armonizează.

Dansul energetic practicat după o încălzire de foarte bună calitate aduce un aport suplimentar în stimularea stărilor de elevare sufletească și spirituală, cu efecte benefice în toate aspectele vieții.

3. DANSUL ENERGETIC DE INIȚIERE

3.1. Dansul energetic liber

Dansul energetic liber face trecerea de la dansul mental venit din planul social la dansul spiritual și sufletesc pe care îl practicăm în timpul dansului energetic.

Dansul energetic liber poate fi practicat într-una dintre cele patru situații:

 • pentru practica terapeutică de sine stătătoare;

 • pentru trecerea de la perioada de încălzire la un dans de aprofundare;

 • pentru ieșirea din terapie.

Dansul energetic liber practicat ca terapie de sine stătătoare. În acest caz veți practica dansul energetic liber așa cum simțiți că vi se potrivește mai bine lăsându-vă conduși de energiile pe care le recepționați prin intermediul muzicii și prin interacțiunea directă cu energiile universului.

Dansul energetic liber practicat în scopul trecerii de la perioada de încălzire la un dans de aprofundare. În acest caz, este bine să vă orientați să aplicați acele mișcări care contribuie la stimularea energiilor pe care urmează să le antrenați în dansul de aprofundare.

Dansul energetic liber pentru ieșirea din terapie. Este foarte important ca înainte de a ieși dintr-o terapie specializată, să practicați dansul energetic liber.

De obicei terapiile specializate, generează fluxuri de energie direcționate pe anumite zone de interes atât în trup cât și în planurile subtile.

Dansul energetic liber fluidizează surplusurile și completează golurile de energii cauzate de aplicarea terapiilor specializate.

Pentru a obține rezultate cât mai bune pe direcția atingerii acestor obiective vă sugerez să parcurgeți îndeaproape fiecare etapă de aplicare a dansului energetic liber, așa cum au fost prezentate în cartea Dansul energetic.

3.2. Dansul cuantic

Am ajuns să practic Dansul cuantic încercând să găsesc esența dansului energetic liber. Astfel, în timp ce dansam liber am sesizat că reușesc să atrag energii mult mai puternice de la univers când mă mișc având viteză mult mai mică.

Mult timp nu înțelegeam ce se petrece în momentele în care îmi deplasam brațele mult mai lent.

De aceea, au fost multe momente în care mă concentram cu toată atenția asupra mâinilor spre a înțelege cum se producea fenomenul de amplificare a nivelului de receptivitate energetică.

În timp am înțeles de ce se produc transferuri energetice atât de mari.

Atunci când deplasăm mâinile cu viteză foarte mică, crește foarte mult atenția asupra palmelor. Pe acest fond brațele sunt bine încălzite crescând astfel fluxurile de energie polarizantă emanată în univers.

Având în vedere imensul avantaj pe care îl generează dansul cuantic vă sugerez să îl practicați în mod regulat, astfel încât să deveniți un om cuantic din ce în ce mai puternic și mai bun pe acest pământ.

Cartea Dansul Energetic vă prezintă o argumentație completă în practica acestei proceduri.

De aceea vă sugerez să o parcurgeți cu cât mai multă atenție și aplecare de sine pentru ca mai apoi, prin dansul cuantic să accesați cele mai puternice resurse de creație din univers!

3.3. Dansul din poziția culcat

Primele două tipuri de dans energetic se practică din poziția în picioare. Dansând în poziția în picioare fluxurile energetice sunt distribuite în mod prioritar în partea din față a trupului. Se întâmplă acest fenomen întrucât brațele nu pot avea acces în zona dorsală a corpului fizic.

Neavând acces riscăm să acumulăm blocaje energetice în zona lombară, la umeri și de-a lungul coloanei vertebrale.

Prin excelență dansul energetic din poziția culcat poate aduce un aport esențial în fluidizarea blocajelor energetice din zona dorsală.

Având în vedere valențele dansului energetic din poziția culcat vă sugerez ca această formă de terapie să fie practicată într-un procent de 20% până la 30%, din timpul destinat activității de dans energetic.

4. PRACTICA DANSULUI ENERGETIC DE INIȚIERE

4.1. Argumentele practicii dansului energetic

Așa cum am mai afirmat, dinamismul vieții este secretul reușitei celor care ajung să se împlinească în chip de învingători.

Deși unii au impresia că este greu să realizeze fapte mărețe, este bine să știm că acestea vin ca urmare a lucrurilor aparent neimportante pe care le practicăm în fiecare zi.

Experiența și viața mă încredințează de faptul că este ușor să realizăm atât o carieră plină de succes, cât și o viață împlinitoare alături de cei dragi.

Cele mai bune metode care ne pot duce la îndeplinirea acestui scop, sunt antrenamentele cu focusare pe nevoile noastre reale.

Așa cum am afirmat în cartea Dansul Energetic, am practicat dansul energetic din dorința de a mă extrage dintr-o grea suferință localizată la nivelul umerilor. Continuând antrenamentele și după ce am învins suferința, am înțeles că prin dansul energetic pot genera energii creatoare în toate planurile vieții.

Procesele benefice pot fi generate de către toți cei care aleg să practice dansul energetic în mod conștiincios și susținut.

Studiind viața omului de astăzi am realizat că unul dintre cele mai mari impedimente în realizarea unui program de menținere constantă și pe termen lung a unei stări bune de vitalitate, este lipsa condițiilor de antrenament.

Pornind de la această realitate am creat programul de dans energetic, astfel încât această activitate să se poată desfășura la domiciliu în condițiile obișnuite de locuit.

Ținând cont de acest aspect vă sugerez să vă creați acasă un loc special amenajat, unde să practicați dansul energetic fără să fiți influențați de forfota lumii cotidiene.

Având condiții bune de desfășurare a programului de dans vă dați șansa să aveți acces cu mai multă ușurință la beneficiile acestei frumoase terapii.

Este bine să țineți cont de faptul că în orice domeniu laurii succesului se obțin în condițiile unei implicări profunde și constante pe termen lung.

Deși dansul energetic este un program de antrenament ale cărui efecte pot fi simțite chiar de la primul antrenament, este bine să vă implicați cu toată ființa într-un program de lucru pe termen lung, pentru a genera în voi și în jurul vostru o aură de mare succes în toate planurile vieții.

Având la dispoziție un asemenea instrument vă recomand ca din primele zile de antrenament să practicați minim 33 de minute – zilnic.

Astfel, încă de la începutul practicii acestui tip de antrenament, vă dați șansa să generați transformări de mare efect. Aceste transformări vă pot stimula să aplicați dansul energetic o cât mai lungă perioadă de timp.

Pentru a accesa cât mai bine tehnicile de dans energetic, vă recomand să practicați dansul energetic în două ipostaze și anume:

 • dansul energetic individual

 • dansul energetic la unison

Atât dansul energetic individual cât și dansul energetic la unison pot fi practicate în aceeași zi.

Pentru a percepe cât mai bine imensul potențial, pe care îl generează dansul energetic, este bine ca în primele 7 zile de practică să acordați prioritate dansului energetic individual.

4.2. Programul de practică a dansului energetic de inițiere

De când mă știu am înțeles că cea mai bună formă de învățare este experimentarea.

Realizând importanța dansului energetic în viața noastră de la începutul practicii acestei terapii, am căutat să-l experimentez pentru a-l înțelege și accepta ca și cum ar fi o necesitate firească.

Știu că nu e ușor să alegem să practicăm dansul energetic atât timp cât în jurul nostru sunt atâtea tentații tehnologice.

Țin minte că la începuturi, în căutările mele spirituale, am avut nevoie de un imens act de voință pentru a renunța la tentațiile lumești, cum ar fi de exemplu televizorul.

Cu timpul, pe măsură ce am învățat să îmi organizez viața, am ajuns să practic doar activitățile care mă întăresc pe calea dreaptă.

Ca urmare a acestui fapt, din momentul în care am descoperit valoarea acestei terapii i-am creat un loc atât de important, încât dansul energetic a devenit o resursă a vieții, așa cum este și mâncarea.

I-am acordat o atât de mare importanță dansului energetic întrucât (deoarece) am realizat că, prin această formă de manifestare, mă reclădesc ori de câte ori mi se întâmplă să fiu cuprins de energii care au tendința de a-mi reduce potențialul.

Pentru a ajunge și voi la această concluzie vă sugerez să experimentați dansul energetic spre a-l percepe până în cele mai mici detalii. Este important să practicați dansul energetic în cele mai bune condiții.

De aceea vă sugerez să vă asigurați toate cele necesare unei bune implicări spirituale și sufletești în dansul energetic.

Fiind implicați în dans cu toată ființa voastră vă dați șansa să trăiți uniunea sufletului cu imensitatea universului ca și cum ați fi o parte indisolubilă și indivizibilă a acestei lumi.

Trăind unirea cu întregul univers veți pătrunde în câmpurile cuantice și astfel veți reuși să le modelați în scopul binelui.

Propriul succes în dansul energetic vă va da curajul să îl împărtășiți pe mai departe.

Practicând în mod asiduu dansul energetic, veți fi marcați de dorința de a deveni instructor de dans energetic și poate chiar organizatorul propriului centru de dans energetic.

Este foarte important ca în primele 7 zile de antrenament să practicați în fiecare zi minim 33 minute de dans energetic.

Cel mai bine este ca ședința de dans energetic să se desfășoare fără întrerupere. Prin această formă de antrenament puteți atinge niveluri de vibrație foarte înalte.

Dacă nu reușiți să practicați fără întrerupere cele 33 de minte de dans energetic, le veți aplica în reprize așa cum vă permite programul de viață.

Așa cum am afirmat, la început e bine să practicanți cu prioritate dansul individual. Prin aceasta puteți înțelege și experimenta comuniunea spiritului cu sufletul.

În cazul în care nu reușiți să practicați dansul individual pe timpul zilei, vă sugerez ca la ora 21 să practicați dansul la unison.

Având în vedere faptul că este important să practicați și încălzirea, vă sugerez ca începând cu ora 20.45 să începeți să aplicați încălzirea, urmând ca la ora 21 să fiți suficient de bine pregătiți pentru a practica dansul la unison în cele mai bune condiții.

Pentru a absolvi cu brio prima etapă a dansului energetic recomand să practicați minim 21 ședințe de dans energetic, din care:

 • cel puțin 7 ședințe dans energetic individual;

 • cel puțin 14 ședințe de dans energetic la unison.

În cazul în care se întâmplă ca într-o anumită zi să nu reușiți să practicați programul de dans, vă sugerez ca în ziua următoare să recuperați făcând două sau mai multe ședințe de practică a dansului energetic.

Astfel, veți rămâne conectați la programul de calificare pentru avansarea în cea de-a doua etapă a dansului energetic.

Dacă apar conjuncturi în care este necesar să întrerupeți practica dansului energetic vă sugerez să nu abandonați.

Oricând puteți relua cursul din punctul în care ați rămas.

În concluzie, putem afirma că pentru absolvirea primei etape de curs este necesar să practicați un număr minim de 21 ședințe de dans energetic, din care 7 să fie dans individual și 14 ședințe să fie dans energetic la unison.

Este bine să practicați cele 21 ședințe de dans energetic chiar dacă nu participați la examenul de absolvire a cursului de dans energetic.

După ce practicați minim 12 ședințe de dans energetic veți ajunge la concluzia că această terapie vă poate susține pe tot parcursul vieții atât în momentele de bucurie, cât și în momentele de încercare.

De aceea vă sfătuiesc să vă raportați la dansul energetic ca și cum ar fi un dar pe care vi-l faceți sufletului – sinelui vostru suprem.

4.3. Rețeta de succes pentru asimilarea etapei de inițiere în dans energetic

În secțiunea precedentă am prezentat în mod succint un model de abordare a programului de dans energetic în etapa de inițiere.

Punând în practică în mod conștient și consecvent acel program vă dați mari șanse de reușită în asimilarea unei proceduri de terapie și antrenament care poate fi aplicată pe întreg parcursul vieții.

Pentru a fi instructori desăvârșiți în arta predării dansului energetic este necesar să vă antrenați cu cât mai multă dăruire și aplecare spre sine, astfel încât în ființa voastră să se producă transformări structurale.

Sunt necesare aceste transformări întrucât, pentru a susține un curs de dans energetic este necesar să dețineți un suport teoretic și practic de mare har.

În cele ce urmează vă prezint un program de dans energetic de mare impact, pe care îl recomand tuturor celor care doresc să devină buni instructori și antrenori în dansul energetic.

De asemenea, recomand acest program tuturor celor care doresc să se împlinească în mod intens creator prin arta dansului energetic.

În cele ce urmează, vă prezint un model de practică intensivă a dansului energetic. Acest model de antrenament vă dă posibilitatea să cultivați dansul energetic într-o formă profundă și intens creatoare.

Fig. 1 Programul de pregătire pentru prima etapă de curs în dansul energetic.

Ordinea zilelor

Pe parcursul zilei

Seara

1

Dansul energetic liber

Dansul energetic

liber

2

Dansul energetic liber

Dansul energetic

liber

3

Încălzire + dansul energetic liber

Dansul energetic

liber

4

Încălzire + dansul energetic liber

Dansul energetic

liber

5

Dansul în poziția culcat

Încălzire +

dansul energetic liber

6

Dansul în poziția culcat

Încălzire +

dansul energetic liber

7

Încălzire + dansul în poziția culcat

Încălzire +

dansul energetic liber

8

Încălzire + dansul în poziția culcat

Încălzire +

dansul energetic liber

9

Dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

10

Dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

11

Încălzire + dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

12

Încălzire + dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

13

Încălzire + dansul cuantic

Încălzire +

dansul energetic liber

14

Încălzire + dansul cuantic

Încălzire +

dansul energetic liber

15

Încălzire + dansul cuantic + dansul energetic liber

Încălzire +

dansul în poziția culcat

16

Încălzire + dansul energetic liber

Încălzire +

dansul cuantic

17

Încălzire + dansul în poziția culcat + dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

18

Încălzire + dansul energetic liber

Încălzire +

dansul cuantic

19

Încălzire + dansul în poziția culcat + dansul cuantic

Încălzire +

dansul energetic liber

20

Încălzire + dansul energetic liber + dansul cuantic

Încălzire +

dansul în poziția culcat

21

Încălzire + dansul în poziția culcat + dansul energetic liber

Încălzire +

dansul cuantic

Observații și recomandări

 • durata de aplicare a programului de încălzire este de aproximativ 12 minute;

 • durata de aplicare a unei ședințe de dans pe parcursul zilei este de 33 de minute; dacă nu reușiți să practicați în continuu cele 33 de minute recomand să le practicați în reprize, în funcție de opțiuni și posibilități.

 • este foarte bine să aplicați prima ședință de dans energetic dimineața, înainte de a începe ziua de muncă. Ca urmare a practicii (a practicării) dansului energetic, toată ziua veți avea un tonus bun, plin de vervă și creativitate.

 • este bine să aplicați ședința de seară a dansului energetic începând cu ora 21.00. Astfel, veți dansa concomitent cu toți aceia care practică DANSUL LA UNISON.

 • Pentru a fi în armonie cu cei care practică dansul la unison, vă recomand să începeți programul de pregătire a spațiului și încălzirea la ora 20.45, urmând ca, la ora 21.00, să începeți efectiv practica dansului energetic la unison.

Prin aplicarea unui asemenea program de dans energetic vă dați șansa să generați în voi acea putere lăuntrică de care aveți nevoie pentru a deveni buni instructori în dansul energetic.

@ Academia de Dans Energetic

 

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com

Inscrie-te Acum pentru Cursul de Alimentatie Integrativa

din data de 14.03.2022 ora 19.00

Completeaza datele si descarca Formularul de Inscriere

V-ati inscris cu succes

A fost o eroare, va rog incercati din nou

Dansul Energetic will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Descarcati Formularul de Inscriere de la aceasta adresa: Formular

Vă rog să îl completați, să îl semnați, să îl scanați (fotografiați) și să îl trimiteți pe email la adresa: coachingintegrativromania@gmail.com