Select Page

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A COACHINGULUI INTEGRATIV

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A COACHINGULUI INTEGRATIV

1. Cum putem genera miracole prin antrenamentul integrativ?

2. Expansiunea omului în câmpurile cuantice ale universului

3. Programul de coaching integrativ

4. Cele 5 tipuri de coaching integrativ

 

1. Cum putem genera miracole prin

antrenamentul integrativ?

De când am venit pe planeta Pământ noi, oamenii, suntem într-o evoluție continuă. Fiecare zi trăită pe pământ se constituie o experiență de viață care poate fi perpetuată urmașilor noștri.

Este foarte important nivelul de vibrație la care ne trăim viața. Când vehiculăm energii cu o vibrație înaltă și de mare har, atunci și creația noastră este frumoasă și înălțătoare atât pentru noi, cât și pentru generațiile care vor urma.

Când nu manifestăm energii cu o vibrație înaltă există riscul să trăim în suferință, iar efectul acestora în câmpurile de conștiință ale universului nu mai este benefic nici nouă, nici semenilor noștri și nici urmașilor noștri.

De aici tragem următoarea concluzie:

Prioritatea numărul unu a vieții este aceea de a ne antrena cu scopul de a genera energii cât mai frumoase și mai împlinitoare.

Din nefericire, conform studiului realizat de R. D. Hawkins, peste 85% din populația globulului se calibrează sub nivelul de 200 pe harta conștiinței umane.

Acest lucru înseamnă că peste 85% din populația lumii trăiește în suferință.

Nu există vinovat pentru faptul că un număr atât de mare dintre semeni trăiesc în suferință dar, este foarte important ca noi, cei care am ajuns să descoperim tainele culturii umane, să ne antrenăm pentru a deveni stâlpi de susținere atât pentru noi înșine, cât și pentru toți cei care își doresc să se angreneze într-un program integrativ de îmbunătățire a calității vieții.

Istoria ne arată că, în timp, omul a abordat o multitudine de forme de antrenament, fiecare dintre acestea fiind influențate de nivelul de conștiință al epocii respective.

Sunt de părere că generația noastră a atins una dintre cele mai înalte forme de manifestare a conștiinței – de la începuturi și până astăzi.

Cunoașterea acumulată în timp, la care se adaugă cuceririle științei și tehnologiei constituie un suport de mare potențial pentru omul modern al zilelor noastre.

Cu toate că avem la dispoziție un asemenea potențial de cunoaștere, conform afirmațiilor lui Hawkins, doar aproximativ 15% din populația lumii se situează pe scala conștiinței umane deasupra nivelului de 200, nivel de la care începem să ne eliberăm de suferință.

Se întâmplă un asemenea fenomen întrucât nu suntem suficient de bine educați în a alege calea adevărului cu mai multă inspirație și eficiență.

Unul dintre principalele motive pentru care suntem în această situație este faptul că nu există o școală care să ne învețe să trăim la cele mai înalte standarde de viață.

Cei mai mulți dintre noi învățăm să trăim viața pe măsură ce o experimentăm. De regulă, învățăturile primite prin experimentarea vieții sunt dureroase și necesită mult timp iar noi nu avem timp de irosit.

Ne dorim să fim bine cât mai repede, atât cu noi înșine, cât și cu semenii noștri.

Ne dorim să atingem succesul cât mai rapid, pentru ca, ulterior să ne angajăm pe noi trepte de evoluție, mai benefice și pline de biruință.

Ne dorim să accesăm cunoaștere la nivele înalte de conștiință cu scopul de a atrage belșugul în viața noastră.

Pentru a ne înscrie într-un asemenea flux, este necesar să accesăm o formă de educație prin intermediul căreia să învățăm să trăim viața la cea mai înaltă cotă, folosindu-ne de mijloacele obișnuite pe care le avem la dispoziție.

De când mă știu, sunt adeptul eficienței maxime și al orientării acțiunilor spre scopul esențial al vieții. Acest model de viață m-a ajutat să obțin succesul în toate domeniile în care m-am implicat.

Cu toții ne dorim să atingem succesul maxim în domeniul în care suntem implicați. După mai multe experiențe de-a lungul anilor am ajuns la următoarea concluzie:

Cel mai ușor se poate obține succesul atunci când se apelează la

structurile de putere din câmpurile cuantice ale universului.

Acesta este motivul pentru care am generat dansul energetic – un program de viață prin care sunt antrenate în mod focalizat structurile de putere din univers.

Nu ne vom limita la a utiliza doar dansul energetic în scopul antrenamentului integrativ. Dansul energetic este doar o fereastră care ne ajută să accedem la puterile infinite ale universului.

În manifestările noastre vom căuta să utilizăm toată creația umană, fiind deschiși la o multitudine de forme de antrenament, în funcție de necesități și posibilități.

În acest scop vor fi generate o serie de metode de antrenament focalizate pe nevoi specifice care acționează în mod concomitent la nivel energetic atât în noi, cât și în câmpurile cuantice ale universului.

În mod practic, prin antrenarea câmpurilor cuantice ale universului, noi oamenii, ne lărgim sferele de acțiune, extinzându-ne pe spații cu dimensiuni care tind la infinit.

Ca urmare a acestor fenomene, atât spațiul cât și timpul devin elastice, așa cum a demonstrat și fizicianul Albert Einstein.

Aceste fenomene pot fi confirmate și de cei care au calitatea de a intui unele programe din viitor.

O dovadă certă a faptului că suntem capabili să „privim” în viitor a fost inventatorul Leonardo da Vinci care a trăit acum 500 de ani.

La vremea respectivă, Leonardo da Vinci a desenat elicopterul, submarinul, telescopul, costumul de scafandru, parașuta, bicicleta și o serie de arme interconectate, cu sute de ani înainte ca acestea să fi fost materializate.

Toate aceste realizări au fost descifrate de Leonardo da Vinci făcând incursiuni în câmpurile cuantice ale universului, acolo unde atât spațiul cât și timpul sunt elastice.

Elasticitatea timpului și spațiului denotă faptul că

omul este capabil să „privească” în viitor, iar cu ajutorul

programelor de manifestare a intenției poate să-și modeleze viața.

Ca Leonardo da Vinci sunt milioane de înaintași care au trăit viața la nivele de conștiință atât de înalte încât au avut posibilitatea să intuiască ceea ce urma să se întâmple în viitor pe acest pământ.

De exemplu, recent au fost descoperite desene realizate în piatră ce datează de peste 7000 de ani, în care sunt reprezentate rachete, avioane și tancuri, obiecte specifice secolului XX.

Unele desene descoperite în Africa sunt asemănătoare cu altele din America de Sud. Dacă luăm în calcul faptul că mijloacele tehnologice de acum 7000 de ani nu puteau permite călătoria peste ocean, ajungem la concluzia că noi oamenii avem capacitatea de a comunica unul cu altul accesând câmpurile cuantice ale universului.

Cu toții ne dorim să fim sănătoși și fericiți.

Poate că nu ne fixăm obiective ieșite din comun dar cu siguranță ne dorim o viață cât mai împlinitoare.

Pentru îndeplinirea acestor obiective putem acționa atât în planurile pe care le accesăm în mod obișnuit, dar ne putem antrena câmpurile cuantice ale universului – acolo unde putem genera adevărate miracole.

Vă invit, dragi cititori să atrageți miracolul în viața voastră prin intermediul coachingului integrativ – o metodă de terapie și antrenament care promovează pe lângă tehnicile obișnuite de modelare umană și unele proceduri care ne ajută să explorăm câmpurile cuantice ale universului!

2. Expansiunea omului în

câmpurile cuantice ale universului

De câțiva ani cercetez viața în planurile extrasenzoriale, dincolo de limitele pe care le putem atinge în mod obișnuit. Fac acest demers întrucât am sesizat că noi oamenii avem tendința de a ne limita la a explora doar valorile pe care le putem accesa prin intermediul celor 5 simțuri: văz, auz, gust, miros și simțul tactil.

Din dorința de a-mi crește potențialul am căutat să îmi extind sferele de acțiune atât în corp, cât și în întregul univers. Am făcut acest demers pornind de la următorul principiu:

Tot ce nu este cunoscut, nu poate fi utilizat în scop creativ. Dacă reușim să facem cunoscut necunoscutul, îl putem utiliza în scop creativ!

Vă invit, dragi cititori, să ne antrenăm pentru a ne extinde sferele de influență cu scopul de a pune în valoare o cât mai mare bucată din acest univers!

Dacă nu suntem bine antrenați în acest scop, nu putem pătrunde în mod conștient și creator în câmpurile cuantice ale universului.

De când mă știu, sunt un căutător consecvent în programele de viață care transcend orizonturile cunoașterii. Așa am ajuns să descopăr dansul energetic – o formă de antrenament care mă ajută să modelez câmpurile cuantice ale universului.

Înainte de a descoperi dansul energetic, gândeam la nivel fizic, doar la ceea ce percepeam la nivel mental.

Acum, când privesc retrospectiv, consider că mai bine de 50 de ani din viață am fost într-o stare de semi-orbire. Din această cauză, în foarte multe situații, în special, în momentele de grea încercare, mă simțeam neputincios și limitat în a acționa.

Mi se întâmpla să trăiesc asemenea stări întrucât nu aveam puterea să pătrund în câmpurile cuantice, acolo de unde se manifestă pentru prima dată atât împlinirea, cât și suferința. Abia atunci am ajuns la o concluzie foarte importantă și anume:

Starea câmpurilor cuantice reprezintă principala cauză a tuturor fenomenelor din viață noastră.

De aici reiese și următoarea idee:

Dacă nu putem acționa la cauză, nu putem preîntâmpina efectul.

Această idee a reprezentat motivul pentru care m-am orientat să lucrez în mod integrativ – atât la nivel cognitiv (apelând la argumentele venite din logica mentală), cât și la nivel intuitiv (apelând la argumentele declanșate de forțele care acționează în câmpurile cuantice ale universului).

Din momentul în care am început să lucrez în mod integrativ, viața mea s-a schimbat în mod miraculos.

Creez încontinuu valori care depășesc cu mult nivelul la care eram obișnuit în trecut – atunci când mă raportam la viață doar cu ajutorul celor 5 simțuri.

Nu sunt singurul care se raportează la viață în acest fel. Pe măsură ce acest model de viață devine cunoscut, un număr din ce în ce mai mare de oameni aleg să se antreneze în programe de explorare a câmpurilor cuantice ale universului cu ajutorul dansului energetic.

Atunci când reușim să remodelăm câmpurile cuantice, putem preîntâmpina programe de viață distructive și, de asemenea, putem seta programe de viață benefică. Câmpurile cuantice ale universului, ne pot furniza bogății despre care nu știam că există. Este atât de bogată și de diversă oferta de valori din câmpurile cuantice încât pot face următoarea afirmație:

Viitorul omenirii va depinde de aceia care vor reuși să exploreze și să fructifice valorile furnizate de câmpurile cuantice ale universului.

Vă invit, dragi cititori, să fiți printre primii exploratori ai câmpurilor cuantice prin intermediul coachingului integrativ pentru ca ulterior să împărtășiți cunoașterea voastră mai departe tuturor acelora care vor să trăiască viața pe un drum mai ușor și împlinitor!

Așa cum am mai afirmat, câmpurile cuantice ale universului se află dincolo de puterea de percepție a simțurilor umane. De aceea, un om neantrenat nu le poate percepe și cu atât mai mult, nu le poate pune în valoare.

Pentru toate există un început. Pentru programul nostru de început în dezvoltarea capacităților de explorare a câmpurilor cuantice am conceput Dansul energetic.

Dansul energetic este o formă de terapie și antrenament care ne poate susține să explorăm, într-un timp foarte scurt și cu mai mare eficiență, programe de dezvoltare umană în câmpurile cuantice.

Atât propriile rezultate cât și rezultatele miraculoase pe care le obțin majoritatea practicanților autentici ai dansului energetic, m-au convins de faptul că dansul energetic poate fi cel mai bun mod de abordare a câmpurilor cuantice pentru toți cei care doresc să înceapă un program de dezvoltare umană de tip integrativ.

Practicând dansul energetic devenim mai fericiți și mai armonioși, iar comunicarea cu universul devine interactivă și intens creatoare.

Toate aceste argumente mă încredințează să demarez întregul program de dezvoltare umană, având ca bază de plecare PRACTICA DANSULUI ENERGETIC. Dansul energetic reprezintă componenta de bază de la care pornim pentru fundamentarea programului de dezvoltare integrativă a omului modern.

În cele ce urmează voi prezenta programul de dezvoltare integrativă a omului modern cu ajutorul Cursului de coaching integrativ.

3. Programul de coaching integrativ

Cuvântul „integrativ” provine de la cuvântul „integrare” și se referă la includere, înglobare, reunire a mai multor părți într-un singur tot (conform DEX).

Nu întâmplător utilizăm acest cuvânt.

În tot ce facem și generăm în cunoaștere, pornim de la următoarea premisă: tot ce a descoperit omenirea și a experimentat în scop benefic, poate constitui suport pentru creație în scop benefic.

Menirea noastră ca oameni treziți pe acest pământ este aceea de

a utiliza valorile autentice ale omenirii în scop benefic.

Cei care se vor implica în programele de antrenament integrativ își vor da șansa să devină surse de cunoaștere integrativă atât pentru sine, cât și pentru semeni.

Fac această afirmație gândindu-mă la faptul că, în momentul în care descoperim o formă benefică de viață, avem tendința de a o replica la infinit atât pentru noi, cât și pentru cei deschiși la cunoaștere.

Asimilând cunoașterea avangardistă bazată pe aplicarea principiilor fizicii cuantice, la care se adaugă cunoașterea acumulată de omenire de-a lungul timpului, vă dați șansa să deveniți buni formatori și buni îndrumători pe căile biruitoare ale vieții.

Coachingul integrativ nu exclude nici o resursă de cunoaștere care și-a demonstrat în timp calitățile benefice. O dovadă a acestei deschideri sunt evenimentele în cadrul cărora dansul energetic se manifestă ca un liant pentru alte forme de terapie și antrenament, indiferent de sursa spirituală din care provin.

Acest model de abordare a programelor de dezvoltare umană ne dă acces la un număr din ce în ce mai mare de practicanți.

De asemenea, cultivând în mod consecvent dansul energetic atragem în câmpurile noastre de conștiință din ce în ce mai mulți pasionați ai vieții sănătoase și pline de har.

Fiind în același trend, din dorința de a ne adresa unei arii cât mai largi de creatori, intenționăm ca pe viitor, să construim programe de dezvoltare umană care vor ține cont de condițiile de viață ale omului de rând.

În acest scop vom genera proceduri facile, utilizând cu precădere metode de acces în câmpurile cuantice ale universului, prin mijloace simple și ușor de utilizat.

Urmărind aceste priorități venim în întâmpinarea celor mai mulți dintre noi, cei care ne străduim să ne clădim un drum cât mai bun și roditor, indiferent de vârstă, stil de viață și de nivelul social la care ne situăm.

Ne manifestăm intenția de a dezvolta o Academie de Coaching Integrativ constituită din 5 trepte de elevare care să implice în mod concomitent și armonios toate cele trei corpuri: spiritul, trupul și sufletul, după cum urmează:

  • MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL I – coaching pentru dezvoltare integrativă

  • MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL II – coaching pentru dezvoltare vizionară

  • MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL III – coaching pentru alimentație sănătoasă

  • MENTOR-COACH INTEGRATIV DE DE GRADUL IV – coaching pentru conviețuire armonioasă

  • MASTER-COACH INTEGRATIV – coaching pentru cultura vieții în câmpurile cuantice.

E posibil ca mulți dintre cititori să se întrebe, ce are deosebit acest program de coaching comparativ cu multitudinea de programe de pe piața de profil, multe din ele pe deplin consacrate la nivel mondial.

La bază sunt un industriaș care, în cei aproape 30 de ani de activitate în domeniul managementului și antreprenoriatului, am lucrat cu mii și mii de oameni, din diferite medii sociale. Aceștia mi-au adus în față o multitudine de tipologii de probleme care necesitau a fi rezolvate.

Am învățat din fiecare caz în care m-am implicat. Pe parcurs am asimilat cunoaștere, pe care am perpetuat-o în timp, îmbunătățind mereu modul de abordare al programelor de viață cu care ne confruntăm în fiecare zi.

De asemenea, pe parcursul căutărilor mele am urmărit să învăț să trăiesc viața accesând multe școli spirituale.

Cu toate că am întâmpinat și dificultăți în explorările mele, am asimilat cu deschidere și smerenie tot ce am considerat că îmi este benefic și util.

Reîntors acasă, am început să experimentez cunoașterea, cu scopul de a construi un model de viață vizionar, adaptat nevoilor sociale din care provin.

Tot ce am considerat că este interesant de împărtășit, am așternut în pagini, cu scopul de a dărui mai departe tuturor celor pregătiți să trăiască o viață nouă, plină de har și dar, o viață bazată pe cultura integrativă a omului modern.

Esența celor scrise va fi utilizată în programele de dezvoltare integrativă a omului modern, atât pentru rezolvarea unor suferințe, cât și pentru dezvoltarea unor calități vizionare necesare unei ascensiuni ușoare pe scara vieții.

În cele ce urmează voi prezenta, în mod succint, fiecare dintre cele 5 nivele de coaching, urmând ca, pe parcurs, acestea să fie experimentate și implementate în cadrul cursurilor de Coaching integrativ.

4. Cele 5 tipuri de coaching integrativ

4.1. MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL I

– coaching pentru dezvoltare integrativă –

Dansul energetic este prima formă de antrenament creată în scopul cultivării câmpurilor cuantice – zona din care ne putem extrage cu cea mai mare ușurință bogățiile vieții.

Am ales să începem programul de dezvoltare umană cu practica dansului energetic, întrucât aceasta este o formă profund accesibilă de implicare a omului în programe de formare.

Atunci când se vorbește despre dans, majoritatea oamenilor au o reacție pozitivă. Pentru a capta interesul unui număr cât mai mare de pământeni am ales ca programul de dezvoltare umană să debuteze cu practica uni dans care poate fi accesat de oricine, indiferent de gradul de civilizație și de aspirație în viață.

Este atât de ușor să ne dăm accesul la dansul energetic încât acesta poate fi practicat chiar și după câteva minute, timp în care dansatorul primește indicațiile de bază specifice acestei practici.

Mai mult decât atât, unii pasionați de dans energetic pot să îl practice chiar după ce aceștia urmăresc scurte filme de prezentare ale unor metode de dans.

Majoritatea începătorilor în practica dansului energetic au surpriza ca doar după câteva minute de antrenament inspirat, reușesc să se cultive în câmpurile cuantice ale universului, așa cum un copac falnic își extinde rădăcinile în profunzimea scoarței terestre.

Pe măsură ce ne antrenăm în câmpurile cuantice ale universului, ne cultivăm din ce în ce mai bine în viață și în creație.

Fiind conectați mai bine la univers, prindem mai multă încredere în noi și în menirea noastră pe acest pământ.

Trăim acel sentiment plin de liniște și împlinire sufletească de a ne simți acasă.

Conform principiilor fizicii cuantice, noi oamenii suntem o mare de energie distribuită în imensitatea universului.

Aceasta înseamnă că tot ceea ce simțim în corp și în jurul nostru nu reprezintă decât o mică parte din întregul program de manifestare a ființei noastre.

Programul de coaching integrativ are scopul de a dezvolta și antrena ființa umană în cât mai multe dintre aspectele sale de manifestare. Pentru a atinge un asemenea nivel, vom „privi” în noi și în jurul nostru, vom evalua potențialul de care dispunem și apoi îl vom antrena pe cele mai înalte nivele de conștiință.

Cea mai înaltă și mai puternică structură de conștiință la care

ne putem da acces este conștiința universului.

Pentru a deveni oameni puternici pe acest pământ, în programul de dezvoltare umană ne vom antrena în așa fel încât energia noastră

să se conecteze cu energiile universului.

În acest demers, un rol determinant îl are sufletul.

Sufletul reprezintă esența ființei umane.

Cu toate că sufletul are o importanță atât de mare, puțini sunt cei care înțeleg trăirile sufletești și rolul pe care acestea le au în viața noastră.

Unul dintre motivele pentru care nu știm să prețuim sufletul este faptul că, în mod obișnuit nu îi simțim prezența. Din acest motiv mulți nu știu cum se formează sufletul, unde este localizat și ce rol are în viața noastră.

În mod succint, în cele ce urmează, voi relata cum funcționează sufletul.

Încă din momentul conceperii, în jurul celulelor noastre se dezvoltă un câmp electromagnetic.

Pe măsură ce ființa se dezvoltă, câmpurile energetice ale tuturor celulelor se unesc într-un nucleu energetic aflat în centrul pieptului cu ramificații ce pot ajunge în profunzimile universului. Această formă de manifestare energetică a fost denumită suflet.

Dacă starea corpului fizic poate fi evaluată cu mare acuratețe cu ajutorul celor 5 simțuri sau prin utilizarea aparaturii special construite în acest scop, starea sufletului nu poate fi cuantificată în mod obișnuit, întrucât la suflet nu avem acces decât în mod intuitiv.

Cu toate că nu putem acționa în mod direct asupra sufletului, ne putem influența stările sufletești acționând în mod indirect asupra trupului, asupra spiritului și asupra entităților energetice din univers.

Am scris cartea Puterea cunoașterii cu scopul de a dezvolta puterile umane de la nivelul sufletului, acolo de unde se pot genera și susține toate manifestările.

Am abordat această strategie întrucât, starea sufletească ne este influențată de mediul de viață în care trăim.

Nu este simplu să răzbești într-o lume intens concurențială.

La orice pas, în orice formă de manifestare, sufletul – esența vieții noastre, poate fi afectat de energii perturbatoare.

În capitolul V al cărții Puterea cunoașterii am elaborat un program de aplicare al Terapiilor sufletului cu scopul de a ne netezi un drum cât mai frumos și împlinitor în viața și activitatea noastră.

Vă invit să aprofundați cu implicare sufletească toți pașii în Terapiile sufletului. Ca urmare a acestui program vă veți simți mai liberi și mai puternici în voi și în creația voastră.

Atât dansul energetic cât și programul de modelare sufletească implementat în cartea Puterea cunoașterii vor fi predate în prima etapă a Școlii de dezvoltare umană numită Coaching integrativ de gradul I.

Subliniez faptul că la cursul de coaching integrativ de gradul I vor fi înscriși doar practicanții dansului energetic întrucât ne dorim să investim încredere în oamenii care au învățat să își extindă puterile în câmpurile cuantice ale universului.

În acest mod, un mentor-coach integrativ de gradul întâi va avea dorința de a-și antrena clienții să-și dezvolte potențialul atât în planul vieții sociale, cât și în câmpurile cuantice ale universului, reușind astfel să-i susțină să se manifeste cu mai multă putere pe acest pământ.

Calitatea de mentor-coach integrativ de gradul I dă dreptul de participare la cursul pentru mentor-coach integrativ de gradul II.

4.2. MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL II

-coaching pentru dezvoltare vizionară-

În prezentarea primului grad de dezvoltare umană prin coaching integrativ am urmărit dezvoltarea valorilor umane atât în mediul de viață cotidian, cât și în câmpurile cuantice ale universului.

Suntem în secolul vitezei. Majoritatea manifestăm tendința de a obține rezultate imediate.

Se pot ivi situații în care ne dorim să dezvoltăm o anumită calitate umană, cu scopul de a face față unor încercări iminente sau cu scopul de a accede cu mare viteză pe scara vieții, iar metodele de pregătire pe care le știm nu sunt la nivelul necesităților noastre

Dacă ne dorim să obținem rezultate imediate într-o anumită direcție, este necesar să ne antrenăm în mod asiduu, în mod focalizat pe anumite priorități.

În acest scop, pe lângă activitatea dezvoltată în cadrul programului de coaching integrativ de gradul I, vom genera programe de antrenament specifice priorităților iminente și chiar pentru situații de urgență.

Pentru fiecare prioritate în parte vom aplica anumite forme de terapie și antrenament, ținând cont de starea trupului, de potențialul energetic și de nivelul de evoluție spirituală.

Omul reprezintă un mare întreg. Acest mare întreg nu se poate încadra în niciun șablon ci are nevoie de susținere din foarte multe sfere de acțiune, pe diverse planuri și cu mijloace specifice fiecărui tip de necesități.

Pentru a răspunde necesităților, am creat o gamă largă de proceduri care țin cont atât de nevoile omului în planurile materiale și sociale, cât și de cele din planul spiritual și emoțional.

Având la dispoziție o panoplie atât de diversă de proceduri, putem genera terapii pentru majoritatea suferințelor.

De asemenea, lucrând după aceleași principii, putem cultiva programe de antrenament pentru atingerea unor țeluri din ce în ce mai înalte la nivelul planurilor personale și sociale.

Cartea Cultura geniului uman prezintă o serie de programe de viață de mare impact energetic și informațional, având rolul de a ne ajuta să ne pliem din ce în ce mai bine pe nevoile vieții.

Coachingul integrativ de gradul II ne facilitează asimilarea unui număr mare de proceduri care acționează în mod sinergic pentru cultura ființei umane pe înalte sfere de conștiință, în funcție de necesități și oportunități.

Absolventul cursului de Coaching integrativ de gradul II are dreptul de a accede la cursurile de Coaching integrativ de gradul III.

4.3. MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL III

– coaching pentru alimentație sănătoasă –

Alimentele aduc un aport energetic esențial în programul de susținere a vieții.

Este foarte important tipul alimentelor și modul în care se acționează asupra acestora înainte de a le introduce în organism.

Conform graficului lui David Hawkins, alimentele pot avea aport benefic aducând bogăție în zestrea informațională și materială a ființei noastre sau dimpotrivă, pot aduce suferință și reprimare sufletească.

De peste zece ani lucrez cu mine, cu scopul de a optimiza programul de alimentație sănătoasă. Nu a fost simplu să acced pe acest drum întrucât există foarte multe controverse pe marginea programelor de alimentație.

Noi, omenii, suntem veniți pe pământ cu scopul de a genera cea mai frumoasă creație. Din proprie experiență am constatat că alimentația sănătoasă contribuie în mod esențial la constituirea bagajului de creație umană.

Este un proverb bine cunoscut prin care se spune așa: „ești ceea ce mănânci”.

Marii oameni ai acestui pământ fie au fost vegetarieni, fie și-au dat acces la o hrană sănătoasă bazată pe un program de alimentație echilibrat și armonios.

Acest criteriu poate fi un argument care fundamentează următoarea concluzie:

Mâncând sănătos, ne dăm șansa să accedem cu ușurință

la valorile frumoase ale vieții.

Conform cercetărilor, de peste 200.000 de ani suntem veniți ca ființe evoluate pe acest pământ.

În peste 195.000 de ani (adică peste 98% din timp) noi am fost vegetarieni.

De aici putem trage următoarea concluzie:

Cea mai sănătoasă formă de alimentație a omului,

este cea de origine vegetală, bazată pe alimente în stare cât mai

apropiată de cea în care se află în mediul natural în care acestea cresc.

Cu toate că avem setări atât de sănătoase, în ultima sută de ani, din motive care țin de programele de ușurare a accesului la hrană, omul a început să consume cantități din ce în ce mai mari de alimente de origine animală.

De asemenea, pentru a satisface tendința omului de a hrăni plăcerea gustului și mai puțin bucuria de a trăi, pe zi ce trece, industria alimentară inventează tot felul de produse care conțin mari cantități de sare, zahăr și grăsimi artificiale – elemente profund nocive pentru viața omului.

Cei mai mulți dintre noi, fără să realizăm, picăm în capcana tendințelor nocive și devenim consumatori captivi ai programelor de alimentație nesănătoasă.

Ca urmare a acestor tendințe, în ultimii zeci de ani au proliferat boli cronice precum: diabet, obezitate, parkinson, alzheimer, etc.

Replierea în alimentație sănătoasă poate îmbunătăți în mod simțitor starea populației.

Nu este ușor să ajungem să mâncăm sănătos întrucât este foarte greu să renunțăm la obiceiurile alimentare înrădăcinate în timp.

Cărțile Alimentația integrativă și Condimentarea creatoare sunt două repere de conștiință prin intermediul cărora putem aduce în viața noastră mai multe programe de alimentație sănătoasă.

Cele două cărți sunt scrise ca urmare a experiențelor proprii în relația cu alimentele, pe baza cercetărilor proprii în diverse programe avangardiste de alimentație sănătoasă și în baza unor studii statistice realizate de instituții de mare anvergură în plan mondial.

De asemenea, pentru a aduce argumente suplimentare în programele de însănătoșire prin alimentație sănătoasă, am apelat la următoarele argumente:

  • logica universului în raport cu viața omului pe pământ;

  • cultura alimentară a înaintașilor noștri;

  • cercetările realizate de specialiști vizionari în domeniul alimentației;

  • afirmațiile savanților în domeniul fizicii cuantice.

Pornind de la toate aceste argumente, am elaborat un program de coaching denumit Alimentația integrativă.

Prin intermediul programului de alimentație integrativă urmărim să ajungem cu cât mai multă ușurință la scopul cel mai înalt, cel de a mânca sănătos în armonie cu noi înșine și cu mediul de viață în care trăim.

Parcurgerea cursului de coaching de gradul III ne dă dreptul de a accede la cursurile de coaching de gradul IV, curs care vizează armonizarea relațiilor dintre oameni și entitățile energetice din univers.

4.4. MENTOR-COACH INTEGRATIV DE GRADUL IV

– coaching pentru conviețuire armonioasă –

Ne naștem între cer și pământ. În acest câmp cosmic, energiile cerului și pământului au o pondere de peste 99% în ființa noastră, având tendința de a fi egale și de sens opus în situația în care suntem pe deplin sănătoși.

Aproximativ 1% din energiile vehiculate prin noi sunt determinate de relațiile cu semenii.

Cu toate că energiile vehiculate în raport cu semenii au o pondere atât de mică în bagajul nostru energetic, acestea ne decid soarta, întrucât pot schimba sensul balanței energetice din noi.

În mod normal, rapoartele energiilor dezvoltate cu semenii sunt egale și de sens opus așa cum sunt și cele dezvoltare împreună cu universul.

În caz de conflict rapoartele energiilor vehiculate cu semenii se dezechilibrează și ca urmare a acestui fenomen se destabilizează întreaga balanță energetică din ființa noastră.

Cartea Arta conviețuirii prezintă căi și metode prin care să evităm riscul apariției unor dizarmonii de comunicare.

De asemenea pentru situații de suferințe cauzate de conflicte, recomand seria de programe terapeutice pe care le puteți descoperi în această lucrare.

În demersul nostru de optimizare a comunicării vom utiliza programe de psihologie integrativă și relaționare sistemică cu scopul de a armoniza câmpurile cuantice din cadrul familiilor de suflete.

În cadrul cursului de coaching de gradul IV se vor dezvolta metode practice de rezolvare a conflictelor dintre membrii familiilor de suflete, în special cu partenerul de viață, cu impact focalizat asupra celor care din diverse motive au ajuns în suferință.

Calitatea de mentor-coach integrativ de gradul IV dă dreptul de participare la cursul pentru master-coach integrativ.

4.5. MASTER-COACH INTEGRATIV

– coaching pentru cultura vieții în câmpurile cuantice-

Ca ființă cuantică suntem infiniți în timp și spațiu. Atunci când ne antrenăm în mod temeinic, această calitate, ne poate conferi puteri care tind la infinit.

Dacă ne dorim să devenim oameni de înaltă ținută sufletească și socială, profund performanți și intens creatori, este necesar să ne pregătim încontinuu, în cât mai multe câmpuri de conștiință și în special în acele câmpuri care încă sunt deficitare.

Cursul de MASTER-COACHING INTEGRATIV reunește primele 4 forme de coaching și le armonizează pe nivele de conștiință din ce în ce mai înalte.

Prin această acțiune se vor genera modele de viață care să răspundă cu succes la cât mai multe dintre necesitățile umane.

Un master-coach integrativ apelează la toată cunoașterea universală pe care o poate accesa, o pune cu succes în slujba sa și ulterior o împărtășește tuturor acelora care îi solicită sprijinul.

Un master-coach integrativ se antrenează încontinuu și cultivă desăvârșirea în el și în jurul său.

Un master-coach integrativ își dedică viața în scopul promovării cunoașterii autentice, pentru ca astfel creația autentică să fie perpetuată la infinit.

Toate aceste atribuții nu reprezintă condiționări pentru atribuirea titlului de master-coach integrativ. Acest titlu se atribuie după ce se parcurge un curs specializat și după ce în calitate de mentor-coach integrativ de gradul IV a demonstrat că este un bun creator de oameni vizionari, predând cursuri de coaching la un număr de cel puțin 12 de persoane.

MASTER-COACHII INTEGRATIVI vor fi specializați în programe de înaltă performanță în mediul profesional și social sau pot genera programe de terapie pentru oamenii aflați în grea suferință.

Toate aceste programe vor fi elaborate în colaborare cu specialiști avangardiști din domeniile de cercetare interdisciplinară, utilizând argumente care se reflectă în sfera vieții cotidiene.

Vă susțin cu bucurie în parcurgerea celor 5 trepte de dezvoltare umană prin coaching integrativ!

Ioan

Ziarul ”Puterea Cunoașterii”

Prezentarea cărții ”Dansul Energetic”

Prezentarea cărții ”Puterea Cunoașterii”

Coach pentru nutriție sănătoasă.
Bazele condimentării creatoare”
Curs online de medie durată